Идеи за рожден ден вкъщи

Предстои ви семеен празник и се чудите как да превърнете това събитие в нещо запомнящо се и забележително?  Рождените дни винаги са хубав повод за парти с близки и познати. За съжаление вечните финасови проблеми ни карат по неволя да се вместваме в съвсем ограничен бюджет и да търсим алтернативи за домашен купон с по възможност по-малко разходи. Не бива да се притеснявате за това, че празнувате у дома, особено ако домът ви е добре познато и обичано място за вашите приятели и е украсен подобаващо. Не е необходимо рождения ви ден да е нещо много по-различно от петъчните вечери, в които сте събирали приятели на по чашка и след това сте се отправяли към нощните клубове.

Важното е да се забавлявате и да се чувствате добре. Можете да организирате партито у дома като впечатлите приятелите си с различни изискани коктейли и уменията си да миксирате питиетата. Ограмотете се с книжка за лесни коктейли или потърсете в интернет клипчета, показващи направата на коктейли стъпка по стъпка.
Не е необходимо да учите наизуст десетки сложни рецепти, важното е да познавате предпочитанията на приятелите си и да заложите на любимите им питиета. За предпочитани коктейли като Мартини драй, Джин фис, Текила сънрайз и Секс на плажа  се нуждаете от водка, джин, текила и някакъв ликьор. Не забравяйте за добре изстудената сода и  портокалов сок и атрактивните украси като череши, портокалови резени, хартиени спирали и сламки! Те придават завършен вид на вашия коктейл и внасят празнично настроение. За мъжкарите, които не обичат сладки коктейли и презрително ги наричат „компоти“, просто купете уиски и се уверете, че имате достатъчни запаси от лед и бадеми. За дамите, които искат „нещо леко“, поднесете добре охладено бяло вино или микс от шампанско с фреш от портокал. Тортата е задължителна, а за истински задушевен рожден ден вкъщи, най-добре да е домашно приготвена.